Om oss

Kennel Paws & PlayLina och Joakim1
drivs av Lina Ervig-Lindqvist och Joakim Kairento. Vi är båda uppväxta i den lilla staden Sandviken (utanför Gävle), men vi bor nu i Beckomberga, Bromma.
Lina är “hundnörden” i förhållandet, men vi är båda engagerade i kenneln och våra olika styrkor och kunskaper gör oss till ett bra team!

 

Vår uppfödning
Det vi strävar efter är att föda upp friska och trevliga sällskapshundar som har alla förutsättningar för att leva ett långt och lyckligt liv. När vi skaffade Vira hade vi inte så mycket kunskap om uppfödning och vi hade inte nödvändigtvis tänkt starta någon själv, men med tiden har intresset växt sig större och vi anser att Vira har de egenskaper vi tycker är viktiga i en avelstik. Så vi är mycket glada över valet att låta henne gå i avel.

Vår förhoppning är att också låta vår yngling Lava gå i avel, men än så länge är hon för ung och hon ska bl.a. genomföra BPH (klicka för mer info), röntgen och lite andra tester innan vi är säkra på att hon har det som krävs. 

Vi har stor hjälp av Therese Dahlgren (Veilabakkens Kennel), som förutom att vara Viras uppfödare och en god vän också är vår lärare och mentor. Hennes kunskap och brinnande intresse för avelsarbete ger oss väldigt mycket och vi känner oss enormt priviligerade som har en sådan tillgång!