Till våra valpköpare

Information till dig som köper valp från oss

Även efter att valpen flyttat hem till sin nya familj vill vi finnas där för både valpen och dess nya husse/matte. Det vi vill ge våra valpköpare är stöd, uppmuntran, valpträffar, träningstips och en fortsatt vänskap.

De flesta söndagar brukar vi, tillsammans med Veilabakkens Kennel och andra hundägare, träffas för lite hundträning och umgänge. Ibland tar vi en promenad eller så tränar vi t.ex. agility, lydnad, utställningsträning, spår eller uppletande. Man kan också vara med bara för att träna passivitet, eller helt enkelt för att man vill umgås.

 

Köpeavtal – vi använder oss självklart av Svenska Kennelklubbens köpeavtal.

Stamtavla – ett bevis på att din valp är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK).

1 års medlemskap i Svenska Staffordshire Bull Terrier Klubben (SSBTK) – I medlemsskapet ingår bl.a. klubbtidningen Staffetten och tillgång till aktiviteter som t.ex. den stora Staffespecialen med utställning och andra tävlingar, som hålls i Gränna varje sommar.

ID-märkning – en chipmärkning som är personlig för just din valp. Förutom chipmärkningen skickar man också in en ägarregistrering till SKK som gör att om din valp skulle springa bort så kan den hitta tillbaka till dig genom att när man läser av chipet så står det att det är just du som äger valpen. (mer information finns på djurID.se)

Veterinärbesiktningsintyg – aldrig äldre än sju dagar gammalt. På detta kan du läsa om veterinärens kontroll över allt som rör din valps hälsa vid leverans.

Vaccinationsintyg – på detta intyg står vad din valp fått för vaccinationer och när det är dags att boka in nya vaccinationstider.

Avmaskning – Du får veta när och med vilket preparat din valp blivit avmaskad samt när det är dags att avmaska valpen när den bor hos dig.

3 års dolda fel-försäkring – med motkravet att du under denna tid håller din valp fullt försäkrad. Detta för din, vår men inte minst din valps skull. Det kan hända mycket i en hunds liv under tre års tid.

Tillbehör – du får med dig en snuttefilt som luktar mamma och syskon, valpfoder som valpen är van vid att äta m.m.

Vi kommer också ha en facebookgrupp för alla valpköpare. Där kan ni dela med er av bilder, tips, frågor, erfarenheter m.m. gällande din valp och ert liv tillsammans!